Apartmanház Komáromban

Komáromban a gyógyfürdőhöz közel áll a ház, amely idős lakói elhatározták, hogy a korábbi nyári lakba költözve kialakítanak további 2 apartmant, a már meglévő egy mellé.

A korábbi otthon konyha-fürdő-2 szoba-nappali és étkező helyiségeit kellett úgy átalakítani, hogy két különálló egység jöjjön létre fürdőszobával, konyhával, étkezővel és egy kényelmes szobával.
Mint minden ilyen esetben, a legnagyobb gondot a víz és csatorna elvezetése jelenti, hiszen nem tudjuk megmelni a padlószintet a kellő lejtéshez. Itt a megoldást a pince jelentette, mivel minden közművel azonnal a pince szintre mentünk, így ott már lehetőség volt a szükséges műszaki megoldások kivitelezésére. Ugyanez történt a fűtéssel is, Két teljesen különálló lakrész jött létre, amelyekben a közművek önállóan is  működnek és mérhetők. 

A házaspár fia és menye vezényelte le az építkezést és én is velük működtem együtt. Mindketten nyitottak voltak a megoldási javaslatokra, illetve azonnal közös nevezőre jutottunk a stílus kialakítása során, mert ők is a letisztult, erősen skandináv jegyeket hordozó enteriőröket kedvelik. Fontos volt, hogy világos, könnyen takarítható, de azért megnyerő belsők jöjjenek létre, amelyek vonzóak mind az idősebb, mind a fialabb korosztály számára.